Skip to main content

ENERGIAPUUN KORJUU PIRKANMAALLA

Energiapuun korjuu ja hakkuut ammattitaidolla

Energiapuu on yleisnimitys esimerkiksi latvuksille, kannoille, hakkuutähteille, karsimattomalle kokopuulle ja muille metsäteollisuuden sivutuotteille, joka ei kelpaa puunjalostukseen mutta joita voidaan hyödyntää puupohjaisen energian eli metsäenergian tuottamiseen.

Energiapuun korjuussa energiapuu kerätään talteen ja otetaan hyötykäyttöön. Samalla saamme siistittyä teiden varsia, ojien reunoja ja monta muuta risukkoista paikkaa, joissa energiapuuksi kelpaavaa ja maisemaan tai ympäristön käytettävyyteen negatiivisesti vaikuttavaa puustoa kasvaa. Energiapuuta korjataan useimmiten nuorista, hoitamattomista metsistä ensiharvennuksena, mutta myös hoidetusta metsästä voi tehdä erilliskorjuuta. Huolellinen ensiharvennus voi kunnostaa metsän jälleen tuottokuntoon.

Tämä puunjalostukseen kelpaamaton energiapuu haketetaan, ja tätä haketta voidaan sitten käyttää esimerkiksi lämpövoimaloissa. Näin saadaan hyötykäytettyä kaikki rakennustöiden tiellä kasvava tai maisemaa pilaava puu täydellisesti, eikä sitä tarvitse hävittää.

Energiapuun korjuu on tärkeä osa metsänhoitoa, maisemointia ja puuntuotantoa

Meillä on laadukas, juuri energiapuun korjuuseen ja hakkuuseen sopiva kalusto. Ammattilaisten tekemänä ja oikealla kalustolla energiapuun korjuu hoituu nopeasti, siististi ja tehokkaasti. Ammattitaito tuo myös osaamista toteuttaa energiapuun korjuu ja hakkuu kaivinkoneella ilman ylimääräistä ympäristön rasittamista. Vahva, laaja-alainen osaamisemme maanrakennustöistä mahdollistaa samalla lukuisten muiden töiden tekemisen samaan kohteeseen kokonaisurakointina – tarvitsetko esimerkiksi maanrakennusta, viherrakentamista tai vesirakentamista energiapuun korjuun lisäksi?

Soita numeroon 0400 913 159 ja kysy lisää!

Energiapuun korjuu Pirkanmaalla

Tampere, Pirkkala, Lempäälä, Orivesi, Mänttä-Vilppula

Siistimistöiden ajankohtaa mietittäessä on hyvä huomioida, että energiapuun korjuussa paras työskentelyaika on talvella. Energiapuun korjuuseen ei kalustomme ja ammattitaitomme ansiosta tarvitse hukata ylimääräistä aikaa, vaan työt hoituvat tehokkaasti ja aina sovitussa aikataulussa. Pystymme käsittelemään myös vaativammat kohteet.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Jätä tarjouspyyntö yhteydenottolomakkeen kautta
Ota yhteyttä!